Goed nieuws: advertenties voor crypto mogen weer op Facebook

Sinds januari is het verboden voor crypto– en blockchainbedrijven om te adverteren op Facebook. Maar gisteren maakte het sociale netwerk bekend dat advertenties toch weer zijn toegestaan. De promotie van ICO’s (Initial Coin Offerings) blijft echter wel verboden.

In het officiële bericht van Facebook staat dat het bedrijf heeft bekeken hoe het complete verbod op alles wat met crypto te maken heeft kon worden verfijnd, zodat correcte bedrijven wel kunnen adverteren, maar klanten niet worden misleid.

Advertenties over cryptovaluta op Facebook

“Vanaf 26 juni staan we advertenties toe van vooraf goedgekeurde adverteerders die cryptovaluta en gerelateerde content willen promoten. Maar we blijven advertenties verbieden voor binaire opties en ICO’s,” klinkt het.

Wie nu op Facebook wil adverteren voor cryptovaluta en aanverwante producten en diensten moet een aanvraag indienen. Het sociale medium zal dan kijken of het betreffende bedrijf voldoet aan de voorwaarden. Aanvragers moeten verkregen licenties bijvoegen, aangeven of ze op een openbare cryptobeurs actief zijn en andere relevante achtergrondinformatie invullen.

Er zijn dus nog steeds restricties. Facebook geeft aan dat niet iedereen die wil adverteren ook toestemming krijgt om dat te doen. Het bedrijf van Zuckerberg zegt te luisteren naar feedback en indien nodig het beleid in de toekomst weer te herzien. Verder zal Facebook doorgaan met onderzoek naar de onderliggende blockchain-technologie en daarop verdere maatregelen baseren.

Deze hernieuwde blijk van vertrouwen in de cryptowereld is niet alleen goed voor bedrijven die in de sector actief zijn, maar ook voor de algehele stemming over cryptovaluta.


Wil je ook beginnen met cryptomunten? Koop dan nu al vanaf tien euro Bitcoin bij BTC Direct, gewoon met iDeal!                                                

Laat ons weten wat je vindt!