Goldman Sachs: Bitcoin mogelijk onder de 6.000 dollar

De technisch analisten van Goldman Sachs denken dat Bitcoin het risico loopt onder het laagste punt van februari te zakken. Toen stond de munt even op 5.922 dollar. Daarover schrijft Business Insider.

De daling zou voortkomen uit het feit dat Bitcoin door de support line zakt van 9.210 dollar. De analisten adviseren investeerders dan ook om de munt goed in de gaten te houden. “Het volgende belangrijke niveau is tussen 7.667 en 7.198 dollar.” Als de koers daar door heen breekt is een nieuw dieptepunt mogelijk, denkt Sheba Jafari, hoofd van het team analisten bij de bank.

Jafari staat er bekend om dat hij kritisch is over Bitcoin. Meerdere keren heeft hij foute voorspellingen gedaan over koersdalingen. Zo zei hij onder meer dat voor het eind van 2017 Bitcoin nog maar 4.000 dollar waard zou zijn.

Bitcoin begon 2017 met een koers van 1.000 dollar. Die liep op naar de all-time high van 20.000 dollar in december om in februari terug te zakken naar rond de 6.000 dollar. Sommige deskundigen denken dat de februaridip te verklaren is door de verkoop van 400 miljoen dollar aan Bitcoin door de advocaat van het failliete Mount Gox.

Laat ons weten wat je vindt!