Goldman Sachs: Bitcoin na koerscorrectie richting 3300 euro

Sheba Jafari, de gerenommeerde marktanalist van Goldman Sachs, voorspelt in een recent uitgekomen rapport goede tijden voor bitcoin. Er is potentie voor een groei van de prijs naar 3300 euro per bitcoin. Dit zou wederom een nieuwe all-time-high betekenen voor de cryptomunt.

Eerdere voorspellingen

Jafari kwam begin juli in het nieuws toen ze aangaf dat bitcoin richting de 3600 euro zou kunnen groeien tegen het eind van het jaar. Dit had zijn effect op de markten: er werd geïnvesteerd in bitcoin terwijl de prijs relatief hoog was. Na de correctie van afgelopen weken, voor BIP91 werd geactiveerd, is de markt alweer met 50% gegroeid. De markt gaat enorm up en down; de handelaren smullen ervan.

Nieuw vertrouwen

Jafari geeft in het rapport aan dat er mogelijk een nieuwe correctie aan zit te komen tot 1500 à 1600 euro, voordat de prijs rebound tot ver boven de 2700 euro, mogelijk 3300 euro per bitcoin.

Self-fullfilling prophecy

Een rapport van Goldman Sachs legt relatief veel gewicht in de schaal en markten reageren daarop. Je zou dus kunnen zeggen dat er op korte en middellange termijn sprake is van een self-fullfilling prophecy. De koersen zullen de komende tijd nog wel flink fluctueren. Totdat de volledige activatie van SegWit een feit is, blijft het koffiedik kijken wat de prijs gaat doen. De tijd zal het leren.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!