Goldman Sachs gaat in de crypto

Goldman Sachs gaat onderzoeken of het een handelsdesk voor cryptovaluta kan openen. Daartoe is er een crypto-expert aangenomen, die zich enkel met digitale munten gaat bezighouden.

Zijn naam is Justin Schmidt en hij is afgestudeerd aan de Massachusetts Institute of Technology. Eerder was hij portfoliomanager bij hedgefonds WorldQuant en onderdirecteur bij zakenbank Merrill Lynch. Goldman heeft de aanstelling bevestigd.

Schmidt moet voor Goldman gaan bestuderen hoe de bank meer kan profiteren van de cryptomarkt. Idee is om een handelsdesk voor cryptovaluta te openen.

Bloomberg schreef in december al dat Goldman de opening van een cryptodesk in de planning heeft voor juni. Of die datum wordt gehaald is onduidelijk. Maar als het inderdaad doorgaat zou Goldman Sachs de eerste grote Amerikaanse bank zijn die echt in de cryptomarkt duikt.

Op dit moment helpt Goldman net als Morgan Stanley klanten al met Bitcoin-futures. Tegen Business Insider zegt de bank nu: “In antwoord op de interesse van klanten in verschillende digitale producten onderzoeken we hoe we hen op dat gebied het best van dienst kunnen zijn. Op dit moment hebben we nog geen beslissing genomen over de reikwijdte van ons aanbod ten aanzien van de handel in digitale producten.”

Laat ons weten wat je vindt!