Hackers zijn op zoek naar slecht beveiligde Bitcoin-wallets

Nu iedereen zijn best doet om een graantje mee te pikken van de Bitcoin-hype zal het niet als een verrassing komen dat ook criminelen hun slag willen slaan.

Hackers struinen momenteel het internet af op zoek naar een gemakkelijk doelwit en dat is een ieder die zijn Bitcoin-wallet niet goed heeft beveiligd.

Volgens het American SANS Technology Institute’s online forum, heeft de geavanceerde software van een cybersecurity-expert bots geïdentificeerd die probeerden mee te liften op allerlei informatiesystemen om onbeveiligde cryptowallets te vinden over de hele wereld.

Hackers hebben het ook gemunt op Ethereum-wallets

Expert Didier Stevens zegt dat hackers software gebruiken om computers te scannen op files die de juiste informatie bevatten waarmee cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot online wallets.

“Ik heb enkele van zulke pogingen gezien een paar jaar geleden, maar het is voor het eerst dat het er zoveel zijn.” Het zijn volgens Stevens niet alleen Bitcoin-wallets waarnaar hackers op zoek zijn. Ook Ethereum-wallets zijn doelwit.

De cybercriminelen proberen toegang te krijgen tot lokale Ethereum JSON-RPC interfaces, die alleen toegankelijk zouden moeten zijn via een persoonlijk systeem. Door de authenticatie van wallets te omzeilen kunnen hackers controle krijgen over de Ethereum-account en de inhoud er van stelen.

 


Interesse in Bitcoin? Maak nu gratis een account aan!

Laat ons weten wat je vindt!