Harvard-wetenschapper: Bitcoin in 2021 mogelijk meer dan 100.000 dollar waard

Bitcoin kan in februari 2021 de grens van 100.000 dollar passeren. Dat stelt een wetenschapper van de universiteit van Harvard. Het zou de eerste cryptomunt zijn die Moore’s Law volgt. 

Investeerder Dennis Porto heeft de koersbewegingen van bitcoin geanalyseerd en stelt dat het de eerste valuta is die zich volgens de digitale technologiewet ontwikkelt. 

Moore’s Law

“Moore’s Law is specifiek van toepassing op het aantal transistors in een circuit, maar kan in principe gelden voor elke vorm van digitale technologie,” schrijft Porto aan Business Insider. “Elke technologie die exponentieel groeit heeft een verdubbelingstijd.”

Zijn opmerking volgt op een nieuw bitcoin-record in de aanloop naar de SegWit lock-in van 9 augustus. De opmars richting 3.500 dollar per coin houdt gelijke tred met het groeicijfer dat een aantal altcoins, zoals Litecoin, liet zien na de SegWit-activatie eerder dit jaar.

Porto verklaart dat de bitcoin-prijs elke acht maanden is verdubbeld sinds het begin. “Dit is een unieke kans voor investeerders,” besluit hij. 

Voorspellingen over bitcoin

Er zijn veel bekende experts geweest die hun mening hebben gegeven over de bitcoin-prijs over vijf of tien jaar, maar 100.000 dollar in 2021 gaat wel heel ver. 

Deze week herhaalde Max Keiser nog wel zijn overtuiging dat de bitcoin in de komende maanden de 5.000 dollar haalt. 

Laat ons weten wat je vindt!