Miljarden extra investeringen in bitcoin door nieuwe hedge funds

“Het aantal hedge funds dat in cryptovaluta investeert, is aan het exploderen”, aldus econoom en investeerder Tuur DeMeester. Volgens het gerelateerde artikel worden binnen afzienbare tijd 70 van zulke hedge funds opgezet.

Hierover zegt Arthur Bell-manager Corey McLaughlin: “Ik zit al sinds 1998 in de hedge fund-sector, maar ik heb nog nooit zo’n enorme groei in start-ups meegemaakt in een specifiek gebied. Het is knettergek.”

1000% rendement

Een pionier op de markt is het hedge fund MetaStable. Het is één van de best presterende hedge funds op de markt met 1000% rendement over de afgelopen 3 jaar. Anders dan andere hedge funds investeert MetaStable puur in cryptocurrencies.

Grote institutionele beleggers uit de traditionele financiële industrie beginnen zich te interesseren voor bitcoin en aanverwante projecten. Er zijn recent 15 nieuwe hedge funds bijgekomen op de cryptomarkt. Nog meer dan 50 andere aanvragen liggen te wachten op de benodigde toestemming.

de toekomst ziet er zonnig uit

Met deze grote kapitaalinjecties op komst, zijn bitcoin-experts zeer positief gestemd over de toekomst. Bij het schrijven van dit artikel is de gehele marktwaarde van de crypto-industrie op een recordhoogte van 110 miljard euro aanbeland. Toch is dit slechts een fractie van wat geïnvesteerd kan worden door hedge funds, gefinancierd door grote institutionele beleggers.

Hedge funds zoeken altijd de markten af voor de beste, slimste en snelste manieren om geld te maken. De markt voor hedge funds is constant aan verandering onderhevig, wat hem moeilijk te voorspellen maakt.

Bitcoin investeren via de beurs

Recente prijsstijgingen en groeiende handelsvolumes van cryptovaluta hebben geleid tot meer aandacht voor de cryptomarkt. Er wordt meer geld geïnvesteerd, nu de markt langzaam maar zeker volwassen wordt. Ook is het sinds kort mogelijk om via ETN in bitcoin te investeren of later in het jaar in Zwitserland met ETF via de beurs.

Laat ons weten wat je vindt!