Heel verrassend: JP Morgan Chase komt met handel in Bitcoin-futures

Een van Amerika’s grootste banken, JP Morgan Chase, overweegt de handel van Bitcoin-futures toe te staan. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De bank wil toegang verschaffen tot de Bitcoinfutures van Chicago Mercantile Exchanges (CME) via haar futures-platform. “JP Morgan overweegt om haar klanten toegang te geven tot CME’s nieuwe Bitcoin-product via haar futures-brokerage unit,” zo klinkt het.

JP Morgan meest kritisch van heel Wall Street

De ironie van deze aankondiging is uiteraard dat Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, de grootste Bitcoin-criticus is die er rondloopt op Wall Street. Eerder noemde hij de Bitcoinhandel één grote fraude en zei hij dat iedereen die in Bitcoin investeert ‘achterlijk’ is. Hij zei zelfs dat hij iedereen in zijn bedrijf zou ontslaan die in Bitcoin investeert. Een belofte die hij nog moet nakomen…

De aankondiging van CME Group dat de handel in Bitcoin-futures wordt toegestaan leidde eerder tot een nieuw prijsrecord van de cryptomunt. Begin december zullen de Bitcoin-futures realiteit zijn, waardoor de digitale munt weer een breder publiek zal vinden.


Maak gratis account aan

Laat ons weten wat je vindt!