Hoe Australisch energieplatform met blockchain groene energie goedkoper maakt

Power Ledger, een Australisch bedrijf voor duurzame energie, verwacht dat blockchain-technologie de markt efficiënter kan maken door peer-to-peer-handel te vereenvoudigen. Zo zouden zonnepanelen goedkoper worden. 

Het zoekt nu steun door een pre-sale van POWr-tokens. Het doel van de token is om directe peer-to-peer energiehandel mogelijk te maken. Blockchain is populair in de energiesector. Zo accepteert de Oostenrijkse en Duitse energieleverancier Switch Bitcoin voor gas en elektriciteitsrekeningen. 

Bij Power Ledger gaat het om de verkoop van extra energie die wordt gegenereerd door individuen die bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebben. Zij kunnen de energie die ze niet meer nodig hebben verkopen aan andere personen. Als de blockchain wordt gebruikt is er geen tussenpersoon meer nodig waardoor de kosten omlaag kunnen. Daardoor gaan mogelijk meer mensen zonnepanelen op hun dak installeren en duurzame energie gebruiken. Zo kan er weer schaalvergroting optreden bij fabrikanten waardoor de kosten weer verder omlaag gaan. Lagere prijzen kunnen zo verder de vraag opdrijven.

In tegenstelling tot andere ICO’s waarbij de ontwikkelaars slechts een white paper hebben en verder nauwelijks een plan, wordt de ICO van Power Ledger ondersteund door een solide werkend businessplan.

Het handelsplatform voor duurzame energie dat Power Ledger heeft gebouwd wordt ondersteund door meerdere energieleveranciers en heeft zijn sporen reeds verdiend. Het bedrijf zal het geld van de ICO gebruiken voor verdere uitbreiding in andere markten zoals India. 

 

Laat ons weten wat je vindt!