Wetgeving: Hoe gaat Amerika verder met bitcoin?

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan met Libra en cryptocurrency. Hij ging voornamelijk in op regulering en verschillende veiligheidsproblemen.

Ook sprak hij net als president Donald Trump een paar dagen geleden, over de speculatieve aard van cryptocurrency’s.

Beveiliging is cruciaal

Mnuchin spreekt over beveiligingsproblemen met betrekking tot bitcoin en andere crypto-assets. Volgens hem kan cryptocurrency gebruikt worden voor illegale activiteiten en dat is een ‘probleem voor de nationale veiligheid.’

Hij zei: “Zoals u weet is er veel belangstelling voor digitale activa, waaronder cryptocurrency’s zoals bitcoin en Libra. Er zijn veel vragen over regelgeving en toezicht met betrekking tot libra, virtuele activa en virtuele valuta. ”

“Cryptocurrency’s zoals bitcoin worden gebruikt om miljarden dollars aan illegale activiteiten te ondersteunen, zoals cybercriminaliteit, belastingontduiking, afpersing, ransomware, illegale drugs en mensenhandel. Velen hebben geprobeerd om cryptocurrency’s te gebruiken om hun kwaadaardige gedrag te financieren. Dit is inderdaad een kwestie van nationale veiligheid.”

De verwachting is dat de Amerikaanse overheid en bijbehorende financiële instellingen, zoals FinCEN, het toezicht op de cryptocurrency-sector aanscherpen.

Wat is het plan?

Volgens Mnuchin is de Werkgroep digitale activa van de Financial Stability Oversight Council opgericht om alle financiële autoriteiten, waaronder de SEC, CFTC en FinCEN, in staat te stellen samen te werken om de risico’s van crypto te bestrijden.

“De Verenigde Staten hebben een voortrekkersrol gespeeld bij het reguleren van bedrijven die cryptocurrency aanbieden. We staan ​​niet toe dat leveranciers van digitale activa in de schaduw werken en tolereren het gebruik van cryptocurrency’s ter ondersteuning van illegale activiteiten niet. ”

“Het ministerie van Financiën is heel duidelijk naar Facebook toe. Maar wij zijn ook duidelijk naar bitcoin gebruikers en andere aanbieders van digitale financiële diensten. Zij moeten dezelfde maatregelen treffen tegen witwaspraktijken en financiering van terrorisme als traditionele financiële instellingen.”

Amerikaanse overheid gaat betere regelgeving maken

Of dit positief of negatief is moet nog blijken maar Mnuchin zegt eigenlijk dat de Amerikaanse overheid zich gaat inspannen voor betere regelgeving binnen de Amerikaanse cryptomarkt. Bitcoin heeft overduidelijk de aandacht van de overheid te pakken.

“De regels voor geldserviceproviders zijn van toepassing op fysieke en elektronische transacties. Voor alle duidelijkheid: FINCEN zal elke entiteit die transacties verricht in bitcoin, Libra of andere cryptocurrency volgens haar hoogste normen houden, “voegde Mnuchin toe.

Wat Libra betreft, verklaarde Mnuchin dat de regering de ontwikkeling van de digitale valuta zal toestaan ​​als het voldoet aan de normen die door de regering zijn uiteengezet.

“We hebben meerdere vergaderingen gehad met vertegenwoordigers van Facebook en onze zorgen geuit. We hebben ook meerdere vergaderingen met de FSA-werkgroep gehad. Er zijn discussies gaande en ze zullen doorgaan. Facebook heeft nog veel werk te verrichten om ons te overtuigen dat Libra correct kan omgaan met een juiste AML (anti money laundering).”

Bron: BTC Direct

Laat ons weten wat je vindt!