ING ontwikkelt veilige blockchain-oplossing voor financiële sector

ING heeft een veilige blockchain-oplossing voor banken ontwikkeld, die de veiligheid en privacy voor financiële instellingen garandeert. Dat was wat tot nu toe veel banken ervan weerhield om actief te worden op de markt voor blockchain-technologie.

De anonieme proef die ING heeft ontwikkeld heet ‘Zero-knowledge range proof,’ of ZKRP. De  methode is ontworpen om anonimiteit te behouden zonder dat er wordt ingeboet op de accuraatheid van de transactie. Hoofd blockchain bij ING, Mariana Gomez de la Villa, legt uit: “De ZKRP-oplossing van ING is bewezen tien keer efficiënter dan anderen in het Ethereum test-netwerk, terwijl dezelfde drie principes behouden blijven, namelijk volledigheid, soliditeit en zero-knowledge.”

Blockchain dé oplossing voor financiële sector

Het proces dat nodig is voor de verificatie van transacties vereist bij traditionele financiële systemen altijd veel informatie over de tegenpartijen. Maar met zero-knowledge proof-systemen is geen extra informatie meer nodig behalve de simpele verificatie. Dit maakt een transactie volledig anoniem en toch veilig, iets wat cruciaal is voor elke vorm van mainstream financiële adoptie.

Het is al langer de realiteit dat grootschalige financiële instellingen blockchain-technologie beschouwen als een geschikte methode voor transacties. Behalve ING zijn ook MastercardAmerican ExpressBank of America en de Nasdaq bezig met de ontwikkeling van blockchain-oplossingen.

Laat ons weten wat je vindt!