Is China weer terug? Cryptoplatform accepteert CNY

Nog maar twee maanden geleden schreeuwde de cryptowereld moord en brand toen China plots alle online cryptohandel verbood. Er werd gehoopt op een doorstart, maar dat die zo snel zou komen had niemand verwacht.

Eind oktober begonnen de geruchten toen ZB.com, een nieuw cryptocurrency trading platform, kopers en verkopers van over de hele wereld toestond om een account te openen, inclusief geïnteresseerden uit thuisland China. ZB.com is nu een groot platform dat binnen enkele dagen handel gaat aanbieden in BTC, LTC, ETH, ETC en andere grote cryptocurrencies.

Sinds ZB.com startte was steeds de vraag: gaat China echt de handel in cryptomunten weer toestaan? Het antwoord daarop lijkt bevestigend. Vanaf acht november is het handelsplatform begonnen met het accepteren van stortingen in CNY, de Chinese Yuan. Met andere woorden: de markt voor CNY die was gesloten door de Chinese overheid is nu weer geactiveerd. Het platform accepteert enkel creditcards en debitcards dus geld storten met WeChat Pay en Alipay lukt nog niet.

Nieuw tijdperk voor Bitcoin in China?

Hoewel het nog te vroeg is om te stellen dat de Bitcoinhandel weer is vrijgegeven door de Chinese overheid begint het er nu toch wel echt op te lijken dat de regering Bitcoin en andere cryptovaluta niet wil verbieden, maar wil reguleren en toezicht wil houden op de handel. Mogelijk is er een nieuw tijdperk aangebroken voor Bitcoin in China, eentje waarbij wet- en regelgeving een belangrijkere rol spelen.

Laat ons weten wat je vindt!