Dit is de eerste blockchaintelefoon ter wereld

De BitVault is de eerste blockchaintelefoon ter wereld. Het toestel is bedoeld om zo veilig en anoniem mogelijk in cryptovaluta te kunnen handelen.

De smartphone heeft uiteraard een vingerafdruk- en een irisscanner, maar bevat daarnaast NFC-authenticatie, die ook gebruikt wordt voor onder meer contactloos betalen. Bovendien genereert de BitVault dynamische encryptiesleutels en heeft het een beveiligingssleutel, die wanneer hij wordt verwijderd ervoor zorgt dat niemand meer bij de gegevens op het toestel kan.

De gebruikte blockchaintechnologie beveiligt daarnaast berichten, documenten en foto’s door ze automatisch te versleutelen. Het verschil met andere beveiligingsmethoden is dat de metadata nergens centraal worden opgeslagen. Daar wordt de blockchain voor gebruikt.

De BitVault is gericht op privacy en veiligheid

Dat de BitVault duidelijk gericht is op cryptobeleggers blijkt wel uit de vijf Bitcoinwallets die standaard op het toestel zijn geïnstalleerd en de Bitcoin Vault die je cryptomuntjes nog beter moet beschermen. Verder is de telefoon van alle gemakken voorzien: uitstekende camera, genoeg geheugen en een 5,5-inch scherm. De prijs is 999 euro, maar het toestel is al uitverkocht. Vanaf maart 2018 is hij weer beschikbaar.

Naast de BitVault is er ook een andere blockchaintelefoon, de Finney van Sirin Labs. Deze zou binnenkort op de markt komen.

Laat ons weten wat je vindt!