Wat is er allemaal aan de hand met NEO?

NEO, ook wel het Chinese Ethereum genoemd, heeft een spectaculair weekend achter de rug. Het blockchain-platform deed een aantal belangrijke aankondigingen wat leidde tot een scherpe prijsstijging. En er komt nog meer nieuws aan.

Het eerste bericht dat de koers met meer dan 15 procent deed stijgen, ging over het gebruik van NEO op het Ontology-platform, een nieuw netwerk van Onchain. NEO biedt programmeerflexibiliteit en asset-based functionaliteit. Dit zijn essentiële componenten van het nieuwe systeem.

FUD of niet?

Ondanks dit positieve bericht en de daaropvolgende koersstijging kreeg NEO te maken met relatief harde kritiek. Op GitHub verscheen een artikel met daarin zes redenen waarom NEO niet zo’n goede investering is. De kenner van NEO noemt als ‘red flags’ onder meer dat het netwerk extreem gecentraliseerd is met slechts 13 validating nodes. Omdat al die nodes in handen zijn van het ontwikkelteam kunnen zij het hele blockchain-netwerk platleggen, wat ze ook enkele uren lang deden in oktober, beweert de schrijver. NEO heeft bovendien slechts zes smart contracts draaien op het hele netwerk. Het oosten heeft daarnaast geen belangstelling voor NEO. 90 procent van de investeerders is westers. De schrijver van het stuk noemt tenslotte de ICO’s die wel op NEO draaien dubieus.

Daarop reageerde NEO-insider Malcolm Lerider via Medium. Stuk voor stuk haalt hij bovenstaande waarschuwingssignalen onderuit. Hij spreekt van misinformatie, pertinente leugens en FUD.

Het is afwachten wie er gelijk heeft. Als de waarschuwingen over NEO waar zijn, zullen we dat snel genoeg merken. Maar als het platform echt zo robuust is als het lijkt, dan is de prijs mogelijk nog erg laag en is het nog steeds een goed moment om in te stappen. Maandagmiddag staat de koers rond de 40 dollar.

Laat ons weten wat je vindt!