Dit is de grootste concurrent van Bitcoin

Met een Bitcoin, die de 10.000 dollar heeft aangetikt, lijken serieuze concurrenten verder weg dan ooit. Toch voorspelt de belangrijke financiële website The Motley Fool dat er één cryptovaluta is die nog een serieuze bedreiging kan vormen voor ‘s werelds grootste cryptomunt en het is niet Ethereum, zoals je misschien zou denken, maar Litecoin.

Litecoin is in 2011 opgericht door Charlie Lee en gebruikt dezelfde protocollen als Bitcoin. Volgens de analyse van de zakensite benaderen Bitcoin en Ethereum twee totaal verschillende markten en zijn het dus geen serieuze concurrenten. Bitcoin is ontworpen als een digitale munteenheid en vermogensopslag terwijl Ethereum veel meer een functioneel platform is voor blockchain-toepassingen.

Litecoin focust op betalingen

Maar, zo gaat de analyse verder, Litecoin is in essentie hetzelfde als Bitcoin. Litecoin heeft de SegWit-upgrade al ingevoerd en biedt hoge transactiesnelheden met relatief eenvoudigere protocol-upgrades. Op dit moment accepteert alleen de online retailgigant Overstock de munt, maar dat ligt niet aan Litecoin zelf, maar aan een focus-probleem, aldus The Motley Fool.

“Litecoin is nog lang niet zo succesvol, maar dat lijkt meer het gevolg van het gebrek aan daadkracht van oprichter Charlie Lee. Jarenlang heeft hij achterover geleund en pas sinds kort is hij op volle kracht bezig om het gebruik van zijn cryptocurrency te laten toenemen.”

Of er ook maar één munt is die ooit Bitcoin naar de kroon zal steken, is de vraag. Litecoin zelf gelooft dat de twee cryptovaluta geen echte concurrenten zijn en prima naast elkaar kunnen bestaan aangezien Litecoin zich meer focust op betalingen. Een andere outsider die de laatste weken sterk is opgekomen en die zich ook richt op betalingen is Dash. Maar het is afwachten of een van deze twee munten iets aan de dominantie van Bitcoin kan veranderen.


Interesse in Litecoin? Maak nu gratis een account aan!

Laat ons weten wat je vindt!