Het is te laat om Bitcoin te kopen, zegt de voorspeller van de huizenbubbel in 2008

Ten opzichte van het hoogste punt is er nu zo’n kwart van de Bitcoin-prijs af. Het kon niet uitblijven na een bull run van twee maanden. Of de munt verder zakt of al weer snel oppikt, is afwachten.

De bekende analist Peter Schiff raadt in ieder geval sterk af om nu nog in Bitcoin te stappen. Hij vergaarde onder meer zijn roem door de instorting van de huizenmarkt in 2008 correct te voorspellen. Wie nu nog wil instappen is te laat, waarschuwt hij. “Mensen die jaren geleden Bitcoin kochten of zelfs nog aan het begin van het jaar, hebben de kans om uit te cashen en veel geld te verdienen. Maar wie tegen de huidige prijs of nog hogere prijzen inkoopt gaat alles verliezen.”

Het oude adagium ‘buy the rumor, sell the news’ lijkt perfect de overtuiging van Schiff samen te vatten als het gaat om de houding van nieuwe onwetende investeerders die snel geld willen verdienen met Bitcoin. “Als de bubbel barst zijn deze valuta niets of bijna niets meer waard. Op dit moment kopen mensen alleen maar Bitcoin omdat de prijs omhoog gaat, maar als hij straks zakt willen ze verkopen.”

Hij noemt ook de veelgehoorde kritiek dat het Bitcoin-netwerk hoge transactiekosten heeft. “Er zit geen waarde in Bitcoin. Je kunt het niet als geld gebruiken. Het is te langzaam, te duur en te kwetsbaar.”


Heb jij nog wel vertrouwen in Bitcoin en wil je profiteren van de dip maak dan gratis een account aan bij BTC DIRECT!

Laat ons weten wat je vindt!