Is litecoin binnenkort een betere investering dan bitcoin?

Litecoin zou in de toekomst zomaar eens een betere investering kunnen worden dan bitcoin. 

Zilveren bitcoin

Bitcoin wordt nog altijd beschouwd als de leidende cryptomunt, zowel in beurswaarde als in adoptie, maar er zijn enkele veelbelovende altcoins zoals litecoin die het potentieel hebben om de koppositie van bitcoin over te nemen. Sterker nog, litecoin wordt ook wel de zilveren bitcoin genoemd.

Het concept van litecoin is sterk beïnvloed door bitcoin, maar er zijn ook opvallende verschillen tussen beide virtuele munteenheden.

Snellere blockgeneratie

Een groot voordeel van litecoin is het tempo waarin blocks worden gegenereerd. Dat gaat vier keer sneller dan bij bitcoin. In 2,5 minuut kan er een block worden toegevoegd aan de blockchain, bij bitcoin duurt dit proces 10 minuten. Dat is voordelig voor investeerders. Gebruikers betalen zo immers lagere transactiekosten dan bij bitcoin.

Simpeler algoritme 

Beide cryptovaluta werken met hetzelfde proof-of-work-concept, maar litecoin werkt met een veel simpeler algoritme. Het mining-algoritme draait veel gemakkelijker op GPU’s en verbruikt daardoor minder energie. Dat maakt het minen eenvoudiger voor miners.

Schaalbaarheid

Behalve bovengenoemde voordelen heeft litecoin ook een voorsprong op het gebied van schaalbaarheid. De munt kan zich beter aanpassen aan veranderingen en verbeteringen dan bitcoin. De roadmap van de digitale valuta laat ook zien dat er momenteel gewerkt wordt aan een ‘lightning network’ dat de schaalbaarheid van de transacties nog verder zal vergroten. 

 

Laat ons weten wat je vindt!