Israëlische premier: Bitcoin kan banken vervangen

Je kunt je afvragen: wat weet Netanyahu ervan? Maar toch, wereldleiders die roepen dat banken overbodig worden door cryptovaluta, dat is nieuws.

In een video die dinsdag verscheen zegt de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu dat traditionele banken op termijn overbodig worden en dat Bitcoin ze gaat vervangen. Hij baseert zijn uitspraken op de aard van blockchain-technologie en de continue groei van Bitcoin dit jaar.

Vol overtuiging beweert Netanyahu in het filmpje dat banken verouderd raken en worden vervangen. Maar wanneer en hoe, dat laat hij in het midden. “Is het het lot van banken dat ze uiteindelijk verdwijnen? Ja,” zo begint de Israëlische leider. “Gebeurt dat al binnenkort? En gaat Bitcoin het stokje overnemen? Dat is de vraag.”

Hij vertrouwt op de blockchain-technologie die het mogelijk maakt om direct transacties uit te voeren. De gedecentraliseerde methode verzekert dat transacties tussen mensen valide en veilig zijn, aldus de premier.

“De waarheid achter wat ik zo juist zei, is wat de Bitcoin zo opstuwt,” besluit Netanyahu, die nog wel zijn zorg uitspreekt over de exploderende koers van ‘s werelds grootste cryptomunt. “Er is niets dat in dit tempo blijft stijgen. Dat kan simpelweg niet.”


Koop Bitcoin en betaal eenvoudig met iDeal. Leer hier hoe het werkt!

Laat ons weten wat je vindt!