Jack Ma, de rijkste Chinees ter wereld: “Bitcoin kan een zeepbel zijn”

Jack Ma is de oprichter van Alibaba en met een geschat vermogen van 44 miljard dollar de rijkste man van China. Hij liet zich maandag kritisch uit over Bitcoin.

Ma is betrokken bij een blockchain-project voor grensoverschrijdende betalingen tussen Hongkong en Filipijnen dat is opgezet door Gcash. De succesvolle zakenman gelooft dan ook (net als velen) in de blockchaintechnologie. Bloomberg citeert: “De blockchaintechnologie kan onze wereld veranderen – en veel sterker dan mensen denken.” Maar Ma voegt daar aan toe: “Wel kan Bitcoin heel goed een zeepbel zijn.”

De multimiljardair leverde kritiek op de hoge commissies die banken rekenen bij internationale betalingen. Ma ziet daar een kans voor blockchain en is daarom betrokken bij het project van Gcash.

“Klassieke financiële instellingen bedienen voor 20 procent hun klanten en zijn voor 80 procent bezig met hun eigen winst. Nieuwe financiële dienstverleners moeten het omgekeerde doen”, aldus Ma.

Eerder al liet Ma zich kritisch uit over de koers van Bitcoin. ‘s Werelds grootste cryptomunt staat op moment van schrijven op 6.226 dollar waarmee de munt een licht herstel laat zien ten opzichte van afgelopen weekend. De cryptovaluta is natuurlijk gekelderd vanaf het hoogtepunt van 20.000 dollar, maar laten we niet vergeten dat hij nog altijd ruim 150 procent hoger staat dan twaalf maanden geleden.


Denk jij ook dat dit juist een goed moment is om in te stappen? Koop dan nu al vanaf tien euro bitcoin bij BTC Direct, gewoon met iDeal!                                                

Laat ons weten wat je vindt!