Jonge techneuten kiezen massaal voor cryptostudies

Jonge techneuten zijn massaal op zoek naar universiteiten die studies aanbieden op het gebied van cryptovaluta en blockchaintechnologie.

Door de stijgende Bitcoinprijs zien studenten een nieuwe markt opkomen. Ze proberen zich daarop voor te bereiden met passende universitaire studies.

Jongeren willen meer dan investeren alleen

Dan Boneh, co-director van het Stanford Computer Security Lab en cryptografieprofessor stelt dat computerbeveiliging en cryptografie momenteel na machine learning de populairste studies zijn aan zijn faculteit. Hij voegt daaraan toe: “Veel mensen worden aangetrokken door de hoge prijsstijgingen van cryptovaluta. Het is een prachtige manier om meer over cryptografie te leren. Er zijn een heleboel nieuwe toepassingen ontstaan, die er eerder nog niet waren.”

De toenemende populariteit van dergelijke studies houdt gelijke tred met de prijsstijging van de cryptomunt waar al een hele tijd zoveel over te doen is, de Bitcoin. De digitale munteenheid wordt mainstream en trekt daarmee een tweede golf van mensen die meer willen dan investeren in de revolutionaire technologie.

Veel werkgelegenheid in cryptomarkt

Boneh begon in 2015 met een cursus over Bitcoin en cryptovaluta. Al snel schreven meer dan honderd studenten zich in, maar dat valt in het niet bij de miljoen mensen die zich voor de online cursus hebben aangemeld die hij geeft via website Coursera.

Maar niet alleen aan Stanford, ook op Carnegie Mellon University en aan de University of California in Berkeley worden populaire vakken gegeven over cryptovaluta en blockchain. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) lanceerde al in 2015 het Digital Currency Initiative.

Bitcoin, de onderliggende blockchain-technologie en de theorie erachter, cryptografie, zijn populairder dan ooit. Ook op de arbeidsmarkt is de vraag naar experts op dit gebied groot. Het is dus logisch dat universitaire studenten mee willen liften op het succes en in willen stappen in een markt die alleen maar verder kan groeien en waar een heleboel geld in omgaat.

Laat ons weten wat je vindt!