Lichte correctie van de cryptomarkt: wat doet Bitcoin?

De cryptomarkt maakt een lichte correctie door. Bitcoin zakt vandaag onder de 9.000 dollar en veel cryptovaluta volgen. Op een na staan alle top 10 coins in het rood.

BTC staat op moment van schrijven net onder de 9.000 dollar en is daarmee ongeveer twee procent gezakt in 24 uur tijd. Ook Ethereum is een paar procent in waarde gedaald naar 664 dollar. Van alle top 10 munten staat alleen Stellar (XLM) in de plus. De munt wordt verhandeld voor 44 dollarcent, wat drie procent hoger is dan een dag eerder.

Bitcoin Cash kent met zes procent de hardste crash van de top 10. De daling van BCH kan worden toegeschreven aan het nieuws dat een pas opgerichte groep Bitcoin-supporters van plan is een rechtszaak aan te spannen tegen Bitcoin.com, omdat die crypto-traders zou misleiden om BCH te kopen terwijl ze BTC aan willen schaffen.

IOTA staat nu op de elfde plaats op CoinMarketCap nadat de Financial Times afgelopen week een kritisch stuk schreef. IOTA heeft sinds 25 april 13 procent aan waarde verloren.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!