“Koers Bitcoin bereikt volgende week hoogtepunt”

Je kunt het bijna niet gemist hebben: vanaf zondag kunnen er futures worden verhandeld op Bitcoin. Er kan dan dus gespeculeerd worden op een koersdaling. En dat zou het einde inluiden van de exploderende Bitcoin-prijs.

Dat zeggen beleggers en Bitcoin-critici Corné van Zeijl, Valentijn van Nieuwenhuijzen en Willem Middelkoop in RTL Z. Volgens Van Zeijl van Actiam komen door de mogelijkheid om short te gaan op Bitcoin vraag en aanbod dichterbij elkaar te liggen.

Handel in futures luidt einde koersstijging in

Nu zijn er nog vooral heel veel kopers die een graantje mee willen pikken, maar vanaf volgende week gaat dat veranderen. Het wordt dringen bij de uitgang, voorspelt Van Zeijl in Beurs Inside. De situatie doet hem denken aan toen de handel in futures op goud begon in 1974. Ook toen werd er voorafgaand aan dat moment veel goud gekocht, maar nadat de future-handel begon liep al het geld eruit, aldus Van Zeijl.

Middelkoop van Commodity Discovery Fund is het met hem eens: “Het zou me niets verbazen als in de week dat de futures op bitcoin wordt geïntroduceerd, de top in de koers wordt neergezet.” Een koers die ‘richting de maan gaat’, is altijd het einde van de beweging, aldus Middelkoop.

“Het is nu wat een gek ervoor geeft, een digitale tulpenmanie”, beaamt ook Van Nieuwenhuijzen van NN Investment Partners. Maar hij geeft wel toe: degenen die vroeg zijn ingestapt, hebben wel goed ingezien dat dit enorm populair kon worden.

Laat ons weten wat je vindt!