Koers Bitcoin Cash steeg gisteren met 50 procent. Litecoin pakte ruim 20 procent

Het zal je niet zijn ontgaan dat er de afgelopen dagen weer leven is gekomen in de cryptomarkt. Bitcoin tikte gisteravond al even de 5.200 dollar aan, maar vooral Bitcoin Cash en Litecoin toonden duizelingwekkende koersstijgingen.

Bitcoin Cash (BCH) steeg gisteren met ruim 50 procent in 24 uur tijd en ook vandaag zet de koersstijging door. De munt die zich in augustus 2017 afsplitste van Bitcoin staat op moment van schrijven op 297 euro. Op 2 april was dat nog 168 dollar. Je ziet in de grafiek hieronder de enorme prijsbeweging van Bitcoin Cash van de afgelopen twee dagen:

Ook de koersstijging van Litecoin (LTC) loopt in de dubbele cijfers.

Was Litecoin in december nog slechts iets meer dan 22 dollar waard, nu betaal je er meer dan 86 dollar voor. De munt steeg gisteren met 22 procent in 24 uur zo valt te zien op Coinmarketcap. Ook vandaag stijgt de koers rustig door met een kleine 6 procent winst.

Bitcoin zette koersstijging in

Zoals gewoonlijk begon deze kleine bull run bij Bitcoin, die dinsdag plots omhoog vloog richting de 4.800 dollar en gisteren zelfs even 5.200 dollar waard was. Tot nu toe houdt hij zijn waarde vast. Op dit moment ligt de koers net boven de 5.000 dollar. Belangrijke mijlpaal is 6.000 dollar. Het is het bedrag waar ‘s werelds grootste cryptomunt maandenlang op bleef staan tot hij er zwaar onder dook. Nog steeds bestaat de totale marktwaarde voor meer dan 50 procent uit Bitcoin. De munt is dus nog altijd leidend voor de andere cryptovaluta.

 


Voel jij ook dat de cryptowinter langzaam overgaat in de lente? Wie weet wil je dan instappen. In samenwerking met de grootste cryptobeurs van Nederland, BTCDirect, plaatsen wij hieronder een handige betaalfunctie waarmee je direct Bitcoin kunt kopen. Als je een bedrag invult, opent zich een scherm in BTCDirect, waar je verder wordt geholpen. 

Laat ons weten wat je vindt!