Nasdaq legt uit waarom de Bitcoinprijs geen tulpenmanie is

Bitcoin is geen bubbel, schrijft techbeurs Nasdaq, die vijf redenen noemt om te demonstreren dat de prijs van Bitcoin niets met de tulpenmanie van doen heeft, zoals weleens wordt gesuggereerd.

Bitcoin is nog maar net begonnen

Ten eerste wijst de toenemende acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel erop dat er geen sprake is van een luchtbel. Ten tweede zijn er steeds meer bedrijven die Bitcoins aannemen en ten derde is de cryptomunt een investeringsinstrument voor noodlijdende economieën gebleken. Het lijkt er eerder op dat Bitcoin nog maar net begonnen is en de piek nog lang niet is bereikt, schreef de beursgigant woensdag.

“In alle eerlijkheid hebben we sinds de internetbubbel van de late jaren negentig niet zo’n koersstijging gezien als nu met Bitcoin en andere cryptovaluta,” klinkt het. “Maar Bitcoin heeft een heel ander fundament dan de vroege internetaandelen en heeft een veelbelovender groeitraject.”

In 2017 is de acceptatie van Bitcoin wijdverbreid geraakt, soms weloverwogen zoals in Japan, soms toevallig zoals in Venezuela en India.

Iedereen kent Bitcoin

Hoewel critici in traditionele financiële kringen zeggen dat de Bitcoinprijs veel te snel is gestegen en onvermijdelijk gaat crashen, herhaalt Nasdaq dat op de lange termijn bekeken de cryptomarkt nog maar net is begonnen.

“Als je vijf jaar geleden iemand op straat vroeg wat Bitcoin is, keek hij je nietszeggend aan. Tegenwoordig hebben de meeste mensen toch in ieder geval van Bitcoin gehoord en velen weten ook dat één Bitcoin meer waard is dan een ounce goud,” aldus Nasdaq.

Het hervonden vertrouwen en de volwassenwording van Bitcoin als ruilmiddel blijken uit de toenemende veerkracht tegen ‘FUD’ of ander slecht nieuws.

Veel experts voorspellen nu een verdere koersstijging. TradingView zinspeelt zelfs op een nieuwe all-time high van 6.800 dollar voor november, ondanks de onzekerheid rondom de SegWit2x hard fork.

Laat ons weten wat je vindt!