Litecoin door het dak: beurswaarde in twee dagen tijd verdubbeld

Eindelijk…daar gaat Litecoin. In een enorme spurt snelde de koers van 100 dollar op vrijdag naar 320 dollar op moment van schrijven. De totale beurswaarde is in twee dagen tijd meer dan verdubbeld van 8 miljard naar ruim 17 miljard dollar.

De scherpe prijsstijging valt grotendeels toe te schrijven aan een combinatie van de grote belangstelling voor Bitcoin en het potentieel van Litecoin om het betaalmiddel te worden onder de cryptovaluta.

De koersstijging leidde tot wanhoop op Twitter. Onder de hashtag #ShouldveBoughtMoreLitecoin, laten investeerders weten spijt te hebben als haren op hun hoofd dat ze niet meer van de altcoin hebben aangeschaft toen de munt nog goedkoop was.

De enorme stijging van de market cap en de prijs van Litecoin reflecteert de algehele groei van de cryptomarkt. De toename is zo gigantisch dat de huidige beurswaarde van Litecoin hoger is dan die van alle cryptovaluta samen aan het begin van dit jaar.

Deels valt de groei te verklaren doordat investeerders hun geld niet meer steken in traditionele stabiele investeringen, zoals goud, maar dat ze in groten getale proeven van de cryptomunten.


Koop Litecoin en betaal eenvoudig met iDeal!

Laat ons weten wat je vindt!