Malta crypto-hub van Europa: nieuwe wetgeving bijna klaar

Malta heeft al eerder haar torenhoge ambities duidelijk gemaakt: het dwergstaatje moet hét ‘Blockchain-eiland’ van de wereld worden. De regering zet snelle stappen om dit doel te bereiken.

Zo heeft het kabinet drie nieuwe wetten aangenomen met betrekking tot cryptocurrencies en blockchain-technologie. De belangrijkste daarvan is de Virtual Financial Assets Bill, die een juridisch raamwerk biedt voor ICO’s en de handel in cryptovaluta.

Parlementslid Silvio Schembri legt in Maltese krant The Independent uit: “Zodra nieuwe wetten voor blockchain en cryptovaluta zijn aangenomen, zullen banken bereidwilliger zijn om bedrijven te verwelkomen die werkzaam zijn in de blockchain-sector vanwege de juridische zekerheid die ze met de nieuwe wetgeving krijgen.”

Hij voegt daar nog aan toe: “Door deze markt te reguleren zijn we ervan overtuigd dat aan de drie belangrijkste principes van financiële regelgeving is voldaan. Er komt wetgeving die de investeerder beschermt, marktintegriteit biedt en een financieel gezond klimaat biedt.”

Malta crypto-hub van Europa

Er blijft frictie bestaan tussen wetgeving, privacybescherming en innovatie. Maar waar sommige landen, zeker in de EU, ervoor kiezen om de dialoog niet aan te gaan en de nieuwe technologie niet willen omarmen, zet Malta wel snelle stappen om een pionier te worden op dit gebied. Door de nieuwe wetgeving én de aankondiging van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance om zich op Malta te vestigen met haar hoofdkantoor lijkt het erop dat het kleine eilandstaatje in de Middellandse Zee hard op weg is om inderdaad een belangrijke cryptohub te worden.


Overweeg je ook om te gaan handelen in crypto’s, maak dan gratis een account aan bij Binance, de grootste en bekendste exchange ter wereld.

 

Laat ons weten wat je vindt!