Man verliest 100.000 dollar aan Bitcoin door openbaar wifi-netwerk

In een restaurant in Wenen is een man 100.000 euro aan Bitcoins kwijtgeraakt nadat hij inlogde op een openbaar wifi-netwerk.

De 36-jarige man die anoniem wil blijven zou zijn gehackt via een onbeveiligd draadloos netwerk. De Oostenrijkse politie is echter nog aan het onderzoeken of de account van het slachtoffer niet al is gehackt voor hij hem opende op de restaurant-wifi. Dat bericht CBS.

Hoe veilig zijn cryptovaluta?

Dit laatste incident leidt opnieuw tot zorg over de veiligheid van digitale valuta. Op allerlei manieren zijn de cryptomunten al vatbaar gebleken voor hacks. Het bekendste voorbeeld is het faillissement van Mt. Gox. In 2013 was het nog de grootste Bitcoinbeurs ter wereld. In februari 2014 verdween het bedrijf plotseling. 450 miljoen dollar aan Bitcoin ging in rook op.

Halverwege 2017 was de grootste Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb slachtoffer van een grote hack waarbij een miljoen dollar is gestolen. Onlangs nog maakte een Amerikaanse hacker bekend dat hij 40 miljoen dollar aan Bitcoin had buitgemaakt. En dan was er enkele dagen geleden nog de hack van Tether. Er zou 31 miljoen dollar zijn verdwenen.

Populariteit blijft toenemen

Ondanks deze incidenten blijft de populariteit van cryptovaluta toenemen. Ethereum bereikt met 438 dollar vandaag opnieuw een prijsrecord en Bitcoin staat ruimschoots boven de 8.000 dollar. Langzaam lijken ook steeds meer critici te gaan geloven dat de Bitcoin een blijvertje is.


Maak gratis een account aan voor de aanschaf van Bitcoin

Laat ons weten wat je vindt!