Mastercard werkt aan transactiesysteem met blockchain

Steeds meer grote bedrijven zien in blockchain de toekomst. Ook Mastercard kijkt naar manieren om blockchain te integreren in zijn betalingsinfrastructuur.

Dat blijkt uit een patentaanvraag van de creditcardmaatschappij. Daarin staat een oplossing beschreven voor een “uniform afwikkelingssysteem”. Het gaat om een methode die de frictie verhelpt die er nu nog bestaat bij business-to-businessbetalingen. Specifieke onderwerpen die in de aanvraag worden genoemd zijn de groeiende vraag naar data-opslag en een toename van het volume van transacties.

Mastercard wil transacties op blockchain

Mastercard geeft in het document aan dat daar mogelijk een op blockchain gebaseerd registratiesysteem voor transacties voor nodig is. “In sommige uitvoeringen kan het registratiesysteem een blockchain zijn die is geconfigureerd voor het opslaan van relevante data. […] De data bestaan uit aankooporders, facturen, transactiedata en andere gegevens die kunnen worden opgeslagen in het systeem,” klinkt het.

Mastercard legt uit dat de blockchain in staat zou zijn om automatisch alle veranderingen te registreren die in het systeem zijn gedaan, waardoor een controleerbaar en onveranderbaar grootboek ontstaat van alle data. Daardoor zouden kwaadwillenden niet langer in staat zijn om aanpassingen te doen in het systeem.

Laat ons weten wat je vindt!