Meer dan de helft kiest voor Bitcoin als lange termijninvestering

Aan het vertrouwen van het volk zal het niet liggen: uit een poll blijkt dat meer dan de helft van de mensen voor de lange termijn het liefst hun geld in Bitcoin stopt.

Ron Paul, voormalig lid van het Huis van Afgevaardigden voor Texas, deed een online onderzoekje, waaraan zeker 70.000 mensen deelnamen. Zijn vraag: Stel een rijk persoon wil je een cadeau geven van 10.000 dollar. Je mag zelf kiezen in welke vorm je het cadeau krijgt. Maar je mag er tien jaar lang niet aan komen. Kies je voor bankbiljetten, staatsobligaties, goud of Bitcoin?

Opvallend genoeg kiest 54 procent voor Bitcoin, 36 procent gaat voor goud. Slechts 2 procent wilde zijn cadeau in dollars. Een reactie op de poll van ondernemer Rodolfo Novak is veelzeggend: “Ik ga voor Bitcoin. Goud is niet veel meer aan tegenwoordig.”

De hype die Bitcoin heet

De resultaten van het onderzoekje tonen eens te meer aan hoe groot de hype is rondom Bitcoin. Kanttekening is wel dat Paul zelf een groot voorstander is van de cryptomunt en consumenten aanbeveelt om hun pensioen in Bitcoin te investeren. Dat, terwijl het eigenlijk gewoon een hele grote gok is om Bitcoin voor lange tijd vast te zetten.

Laat ons weten wat je vindt!