Nederlands beleggingsfonds biedt kansen voor Bitcoin-investeerders

Steeds meer investeerders willen naast hun gewone aandelenpakket ook in cryptovaluta beleggen. Beleggingsonderneming Cyber Capital springt in op die behoefte. En heeft aan klanten geen gebrek.

Cyber Capital spreidt het risico van de volatiele cryptocurrencies door in een mandje van zo’n honderd cryptocoins te beleggen. Het bedrijf merkt dat meer en meer beleggers de waarde van digitale munten inzien. Boudewijn Rooseboom, directeur van Cyber Capital en voormalig vastgoedbelegger, legt uit aan De Telegraaf: “Die groep is enorm groot aan het worden. Mensen merken bij de lage spaarrente dat cryptomunten een alternatief zijn. Ze erkennen ook dat deze technologie achter de munten geschikt is voor andere beleggingen. Aan instroom van kapitaal hebben we daarom geen gebrek”.

Investeerders beleggen naast aandelen in cryptovaluta

De selectie van best presterende cryptomunten vergt veel studie, zegt medeoprichter Justin Bons tegen de krant. “Eigenlijk ben ik constant aan het studeren, munten aan het analyseren en nieuwe technologie leren kennen. We geven belangstellenden ook voorlichting, want deze markt verandert erg snel.”

“Sommige cryptomunten werken ook als een aandeel. Het is vooral zaak om ze vooraf fundamenteel te analyseren en hun werking te volgen: voegen ze voldoende waarde toe? Je probeert aan de poort ook fraude te herkennen. Ik zie het vrij snel in de code van de munt, ik haal fraude er zo uit. Maar je moet waakzaam zijn”, stelt Bons.

Blockchain biedt kansen

Rooseboom: “De blockchaintechnologie waarop de digitale munten zoals bitcoin worden aan- en verkocht is voor veel particulieren nieuw. Die technologie biedt nog veel meer mogelijkheden dan wat we nu van de financiële sector gewend zijn. Dat bitcoin zoveel waard werd, maakt mensen nieuwsgierig. Sommigen zien hun belegging als eerste stap, een experiment. Naarmate ze meer resultaat zien, leggen ze meer in.” De minimale inleg voor het nieuwe open cryptofonds is vanaf de start €100.000.

Cyber Capital, dat nu iets meer dan een jaar bestaat, is van plan zich te registreren bij de toezichthouder AFM. Het is een hedgefonds, dat werkt als een mutual fund met wekelijkse toe- en uittredingen van inleg bij actief beheer.

 

Laat ons weten wat je vindt!