Nieuw prijsrecord: gaan we binnenkort met Dash betalen?

De op privacy gerichte altcoin Dash heeft met 570 dollar een nieuw record bereikt. De cryptomunt, die al lange tijd in de top 10 staat, maakt daarmee een snelle groeispurt.

De lancering van Dash Core versie 12.2 op 8 november heeft geleid tot tien keer lagere transactiekosten en een upgrade naar 2 MB blocks. Dat heeft investeerders zoveel vertrouwen gegeven dat de prijs snel begon te stijgen naar een ongeëvenaard record. Dash is bovendien weer de vijfde grootste cryptomunt wat marktwaarde betreft. Een andere reden voor de koersstijging is het nieuwste partnership met KuvaCash om te helpen met de inflatieproblemen in Zimbabwe.

Max Keiser raadt Dash aan

Econoom en Bitcoin-investeerder Max Keiser bleek al eerder veel vertrouwen te hebben in Dash. Hij adviseert om op Dash te focussen als het gaat om betalingen en Bitcoin meer te zien als investering. “Dash begint de cryptomunt voor betalingen te worden, terwijl Bitcoin zichzelf steeds meer manifesteert als Goud 2.0,” zei hij tegen Dash Force News. “Ik stel voor dat degenen die zich frustreren over het schalingsdebat van Bitcoin, voortaan Dash omarmen voor betalingen en het aan Bitcoin Core overlaten om het digitale goud te worden.”

Wat is Dash?

Dash staat voor Digital Cash en wordt gekenmerkt door directe transacties waarin privacy centraal staat. Door het InstaSend-betaalsysteem worden transacties binnen enkele seconden goedgekeurd waar dat bij Bitcoin minstens tien minuten duurt. PrivateSend zorgt ervoor dat je transactiegeschiedenis en saldo anoniem blijven. Derde kenmerk zijn de ‘Masternodes’, waarmee niet alleen mining, maar ook validatie, opslag en diensten aan de technologie worden beloond.


Wil je Dash kopen, maak dan gratis een account aan bij Litebit.

 

Laat ons weten wat je vindt!