Nieuwe mijlpaal voor Bitcoin

Het is een mooie dag voor Bitcoin. Vandaag is het 17 miljoenste exemplaar gemined. Bijzonder, er zijn er immers maar 21 miljoen in totaal.

De anonieme Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto minede in januari 2009 de allereerste Bitcoin. Daarvoor ontving hij er vijftig. Ongeveer elke vier jaar halveert de beloning voor het minen van Bitcoin. Dat gebeurde voor het laatst in juni 2016. Toen daalde het ‘miningloon’ naar 12,5 Bitcoin. In 2020 volgt de volgende halvering. Hoewel het heel snel lijkt te gaan, duurt het toch nog wel een tijd voor de ‘Bitcoinmijn’ helemaal is opgedroogd. Naar verwachting gebeurt dat pas in 2140.

“In tegenstelling tot euro’s en dollars, die bijna onbeperkt bijgedrukt kunnen worden, is er een limiet op het maximale aantal Bitcoins dat ooit in omloop zal komen. De schaarste die hiermee wordt gecreëerd is één van de belangrijkste eigenschappen van Bitcoin”, aldus Mike Hutting, directeur BTC Direct, de grootste cryptocurrency broker van Nederland, tegen het Algemeen Dagblad.

Hoewel de Bitcoin de afgelopen maanden zware klappen heeft gehad, overwegen toch 1,2 miljoen Nederlanders om in Bitcoin te stappen, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Zeker 550.000 mensen hebben al geld gestoken in cryptomunten.


Wil je ook graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

 


Heb je al Bitcoin en wil je graag handelen in crypto? Maak dan een account aan bij Binance, de grootste en bekendste exchange ter wereld.

 

Laat ons weten wat je vindt!