“Nu crypto verkopen is hetzelfde als Apple verkopen in 2001”

Er is een ongekende hoeveelheid geld opgehaald middels ICO’s. Toch denken de meeste experts dat het grootste deel van de crypto-start-ups gaat mislukken. Maar dat wil niet zeggen dat je nu al je crypto moet verkopen, want iedereen is het er over eens: sommigen slagen wel en die gaan de wereld op zijn kop zetten.

9 miljard opgehaald met ICO’s

Consultancybureau Autonomous NEXT rekende uit dat er sinds begin dit jaar meer dan 9 miljard dollar is binnen gebracht met ICO’s. “Vijfennegentig procent gaat echt nergens heen, zo werkt het nou eenmaal in de startupwereld”, aldus Yoni Assia, bestuursvoorzitter van sociaal handelsplatform eToro, tegen Business Insider.

Assia noemt de ICO-bubbel ongekend. “Wat je hier ziet heeft geen precedent – zelfs niet ten tijde van de dotcomzeepbel. Je hebt een geniaal idee, schrijft er een whitepaper over en opeens wordt dat gelezen door 100.000 miljonairs die dat ook een heel goed idee vinden. Als duizend van die miljonairs daar 10.000 dollar in investeren – en dat is weinig geld voor die mensen – dan heb je ineens 10 miljoen dollar voor je ICO. Op die schaal is dat nooit eerder voorgekomen.”

Crypto nu niet verkopen

Hij gelooft dan ook heilig in investeren in crypto. “Mijn langetermijnvisie? Nu crypto verkopen is hetzelfde als Apple verkopen in 2001”, zegt Assia, die zowel in bitcoin als ethereum zit. “Je doet het als je het moet doen, je doet het niet als het niet echt hoeft. Zo sta ik erin.”

Assia: “Als je een beetje bekend bent met deze technologie, dan denk je: waarom schakelt niet iedereen hierop over? De mogelijkheden om dingen voortaan via blockchain te laten verlopen zijn eindeloos. En er zijn verbijsterend veel knappe koppen die eenzelfde toekomst voor ogen hebben en die hard werken om dat te realiseren.”

Experts geloven in ICO’s

Hij is niet de enige die er zo over denkt. Obi Nwosu, topman van bitcoinhandelsplatform Coinfloor, zei deze week tegen Business Insider: “Als in vijftien jaar slechts 1 op de 10, of zelfs 1 op de 20, het haalt, dan hebben we het over tientallen potentiële killer-apps.”

Ook Joseph Lubin, mede-oprichter van ethereum vergelijkt de cryptoboom met de internetzeepbel. Op een persconferentie op MoneyConf in Dublin zei hij: “Als je kijkt naar de dotcomzeepbel, daar speelden veel zaken die nu ook spelen.  Zo veel geïnvesteerd kapitaal, zo veel geld verloren, zo veel mislukte projecten.”

Maar Lubin is ervan overtuigd: “Deze technologie is zo fundamenteel en ingrijpend dat zij grote verandering teweeg gaat brengen in economische, sociale en politieke systemen wereldwijd.

Laat ons weten wat je vindt!