Ongeëvenaard: ICO projecten halen 1.4 miljard euro op

Blockchain projecten hebben vanaf 2014 meer dan 1.4 miljard euro opgehaald via initial coin offerings (ICO’s). Circa een derde van die hoeveelheid is afgelopen maand juli opgebracht. Een indrukwekkende groei in deze tot op heden ongereguleerde markt.

Regulering

De Amerikaanse SEC heeft zich in de afgelopen week uitgelaten over de noodzaak tot regulering van de ICO-markt. De verwachting is dat hierdoor de markt volwassener kan worden en er minder potentiële scam-projecten zullen ontstaan. Ook zullen institutionele beleggers eerder geneigd zijn te investeren wanneer er duidelijker regelgeving is.

Gigantische groeicijfers

Blockchain start-ups hebben in de afgelopen jaren circa 1.6 miljard euro opgehaald door middel van traditionele investeringsrondes. Deze cijfers zijn relatief bescheiden, wanneer je kijkt naar de bedragen die bedrijven ophalen buiten de blockchain sector. Maar de groei van de blockchain-sector is gigantisch. Gekeken vanaf 2014 is de groei per jaar 600%.

De traditionele investeringen in blockchain start-ups zijn in juli sterk afgenomen, waarschijnlijk doordat ICO’s in korte tijd zo enorm populair zijn geworden. Er staan dit jaar nog vele ICO’s op rol. Het is erg moeilijk het kaf van het koren te scheiden als investeerder. We schreven eerder al over een Groningse student die succesvol is in het verhandelen van ICO-tokens.

Laat ons weten wat je vindt!