Online bank Revolut maakt grote sprong voorwaarts

De Britse online bank-app Revolut maakt vandaag bekend dat ze 250 miljoen dollar hebben opgehaald met hun laatste investeringsronde. Ze zijn 1,7 miljard waard en dat maakt ze officieel een ‘unicorn’, een startup met een waarde van meer dan een miljard.

In december voegde Revolut de optie aan de app toe om transacties te doen in Bitcoin, Litecoin en Ethereum naast de 25 normale valuta. Vandaag maken ze bekend dat Ripple en Bitcoin Cash daarbij komen.

Investeringsfonds DST Global uit Hongkong leidde de investeringsronde samen met investeerders Index Ventures en Ribbit Capital. Revolut schrijft verder nog dat er een betaalkaart komt genaamd ‘Revolut Platinum’ en ‘Revolut Wealth’, een functionaliteit waarmee gebruikers kunnen investeren in aandelen en Exchange Traded Funds (ETF’s). De online bank gaat ook dit jaar nog uitbreiden naar de VS, Canada, Singapore, Hong Kong, Australië en Nieuw-Zeeland.

Er komen steeds meer online banken. Concurrenten van Revolut zijn onder andere N26, Fidor en Monzo. Het Nederlandse Bunq probeert eveneens voet aan de grond te krijgen in die markt.

Andere grote blockchain-projecten

De messenger-app Telegram heeft onlangs tijdens twee ICO’s 1,7 miljard dollar opgehaald om de ontwikkeling van de app en een eigen blockchain-platform te financieren.

Verder bracht een groot Amerikaans stablecoin-project, genaamd Basis, nog 133 miljoen dollar bijeen van bekende investeerders in Silicon Valley. Het vertrouwen in crypto- en blockchainprojecten lijkt dus steeds groter te worden en de ontwikkeling ervan wordt steeds professioneler.Geïnteresseerd in Bitcoin? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

 

Laat ons weten wat je vindt!