Oprichter Bitcoin.com verkoopt alles: “Er zal een grote verkoopgolf komen”

Emil Oldenburg, de Zweedse mede-oprichter van Bitcoin.com, haalt vandaag alle media met zijn kritiek op Bitcoin. “De Bitcoin is zo goed als onbruikbaar geworden als valuta.”

“Investeren in de Bitcoin is op dit moment het meest riskante dat je kunt doen. Zelf heb ik ze allemaal verkocht”, zegt hij tegen Breakit. “De laatste weken zijn de kosten van 6 dollar naar 26 dollar per transactie gestegen”, klinkt het.

Op piekmomenten moeten verkopers tot 400 minuten wachten voor hun transactie bevestigd wordt. “Toen ik mijn Bitcoins verkocht, heeft me dat 50 dollar en 12 uur wachten gekost. Het is compleet onredelijk.”

Is het einde van de Bitcoin-hype in zicht?

Natuurlijk heeft de verkoop hem vooral heel veel geld opgeleverd en mogelijk is zijn kritiek niet meer dan een stunt om de aandacht te vestigen op Bitcoin Cash, want daar heeft de Zweed nu alles op ingezet. “We zijn zelfs gestopt met het ontwikkelen van nieuwe diensten  voor de oude Bitcoin. Het enige nadeel van Bitcoin Cash is dat je er grotere harde schijven voor nodig hebt, maar dat vinden de meeste mensen geen probleem.”

Oldenburg voorspelt een crash van Bitcoin. “Er zijn nu veel nieuwe investeerders, maar die gebruiken de Bitcoin niet echt als valuta. Ze verhandelen en verkopen nauwelijks of niet, waardoor ze de prijs zo hoog hebben gejaagd. Maar als ze beseffen dat de munt niet gebruiksvriendelijk is en veel kosten en lange wachttijden met zich meebrengt, zal er een grote verkoopgolf op gang komen.”

Laat ons weten wat je vindt!