Oprichter Ethereum op lijst meest invloedrijke mensen van 2017

Elk jaar komt Bloomberg met een lijst van de vijftig meest invloedrijke mensen. Dit jaar staat Ethereum-oprichter Vitalik Buterin in de top vijftig. Dat is best bijzonder, aangezien de lijst vol staat met belangrijke CEO’s, vernieuwers en zakenlui.

Zo prijkt Buterin tussen mensen als Amazonoprichter Jeff Bezos, de kroonprins van Saoedi-Arabië en CEO van Tesla en SpaceX, miljardair Elon Musk. De naam van Buterin komt niet helemaal als een verrassing. De cryptomarkten zijn immers geëxplodeerd. Bitcoin en Ethereum worden steeds meer mainstream. Ethereum zelf bereikte onlangs zelfs een all-time-high met een prijs van 470 dollar per Ether.

Revolutionaire technologie

Hoewel de tech-wonderboy pas 23 jaar oud is, zorgt zijn revolutionaire technologie wereldwijd voor een schokgolf binnen de financiële sector, de start-upwereld en de IT.  Het technologieplatform staat bekend om zijn ongekende mogelijkheden voor blockchain-toepassingen, die veelal worden gefinancierd door ICO’s.

Het gigantische potentieel van Ethereum

Bloomberg schrijft: “Het potentieel van Ethereum om de manier waarop computers geld verplaatsen op zijn kop te zetten, blijft de aandacht van Wall Street trekken. Nu al verandert het de manier waarop bedrijven nieuwe projecten financieren: Ether is een populair vehikel om mee in te kopen in initial coin offerings, of ICO’s. Daarmee wordt de traditionele route van durfkapitaal en initial public offerings omzeild. Het heeft er toe geleid dat blockchain-startups dit jaar al meer dan 3 miljard dollar hebben opgehaald.”

Laat ons weten wat je vindt!