Oprichter Ethereum vertelt over ambitieuze toekomstplannen

Oprichter van Ethereum Vitalik Buterin vergelijkt op een belangrijke conferentie zijn platform met Visa. Binnen twee jaar moet Ethereum dezelfde capaciteit hebben als ‘s werelds grootste creditcardmaatschappij.

Ethereum is de grote belofte onder de cryptovaluta, maar de waarde moet nog wel bewezen worden. Het blockchainplatform wordt voornamelijk gebruikt door de vele ICO’s die de afgelopen maanden van start gingen.

Snelheid van Visa

Buterin bevestigt op TechCrunch Disrupt 2017 dat Ethereum de capaciteit heeft om de wereld op zijn kop te zetten op het gebied van data en veiligheid. Hij suggereert dat het platform binnen twee jaar een transactiesnelheid heeft die vergelijkbaar is met Visa. 

“Bitcoin verwerkt iets minder dan drie transacties per seconde. Ethereum zit nu op vijf per seconde. Uber kan twaalf ritjes in een seconde aan. Het duurt nog een paar jaar en dan vervangt de blockchain Visa,” voorspelt de uitvinder van Ethereum.

Gaming-platforms

Buterin wijst er verder op dat blockchain-technologie in de toekomst ook gaat voorzien in platforms voor gaming en andere data-intensieve applicaties, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt. “Je kunt StarCraft draaien op de blockchain. Het hoge niveau van veiligheid en schaalbaarheid maakt het mogelijk om allerlei toepassingen op Ethereum te bouwen. Het is een veilige weinig gecompliceerde basislaag.”

 

 

 

Laat ons weten wat je vindt!