Oxford Business Law Blog: “Radicale herziening van blockchain-regulering is noodzakelijk”

Een belangrijke expert heeft op het blog van Oxford Business Law uitgelegd dat blockchain echt de wet nodig heeft als de technologie mainstream wil worden.

Blockchain moet zijn plek vinden binnen wet- en regelgeving en het niet proberen te omzeilen. Dat schrijft lid van het EU Blockchain Observatorium en Forum Anastasios A. Antoniou woensdag. De deskundige denkt dat het zeer noodzakelijk is om het gat dat bij blockchain bestaat tussen wet en code te overbruggen. Hij spreekt in die zin over een radicale herziening van de huidige regelgeving.

Antoniou vergelijkt de juridische situatie rond blockchain met de internetregelgeving in de late jaren negentig. Hij legt uit dat blockchain zich aan de wet moet houden om het volledige potentieel te kunnen benutten. “De technologie moet niet proberen de wet te vermijden of te omzeilen, maar juist zijn plaats vinden in een gestructureerd, relevant en variabel juridisch framework dat toestaat dat het vergaande potentieel tot wasdom kan komen.”

Het artikel op het blog van Oxford gaat verder door op te merken dat de adoptie van nieuwe regelgeving helpt om de markt vertrouwen te geven en om nieuwe ecosystemen te creƫren. Hij benadrukt dat wetgeving altijd blockchain moet ondersteunen en innovatie niet moet afremmen.

Tenslotte schrijft Antoniou nog dat ontwikkelaars moeten samenwerken met overheden en dat ze de wetgevende instanties moeten informeren over hun werk om zo meer betrokkenheid te realiseren bij de wetgevende macht.

Laat ons weten wat je vindt!