Primeur: Blockchain-marktplaats voor verzekeringen start ICO

‘s Werelds eerste op blockchain gebaseerde verzekeringsmarktplaats, InsureX, start morgen met zijn ICO om kapitaal op te halen voor de uitwerking van zijn plannen om een digitale marktplaats te creëren, specifiek voor verzekeringsproducten.

Blockchain technologie geeft ons de kans de verzekeringsmarkt open te breken”, geeft CEO Ingemar Svensson aan. “Voorlopige schattingen geven aan dat bruto geboekte premies gegenereerd door verzekeraars 3500 miljard euro oftewel 5,7% van het globale bnp vertegenwoordigen. Dit is een enorme kans.”

Naast het aanbieden van verzekeringsproducten, is InsureX ook van plan een veilige uitwisseling van vertrouwelijke documenten en andere data op het platform te faciliteren, dat opereert volgens het Software-as-a-Service(SaaS)-format. De verzekeringsindustrie is klaar voor verandering dankzij blockchain-oplossingen via producten als IBM Blockchain, die standaardprocessen kunnen gaan stroomlijnen in de nabije toekomst.

Op het moment worden verzekeringsproducten verhandeld en verwerkt op conventionele manieren, vaak handmatig via verschillende lagen en tussenpersonen”, aldus Svensson. “In een standaard verzekeringsdeal worden grote hoeveelheden documenten en data uitgewisseld, wat in het huidige systeem veel geld, vertraging en fouten met zich meebrengt.”

 

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!