Primeur: Chinese CITIC bank lanceert blockchain betaalsysteem BCLC

De Chinese CITIC Bank heeft een succesvolle start gemaakt met BCLC: het eerste volledig op blockchain-technologie gebaseerde, elektronische betaalsysteem.

Een keerpunt in het bankwezen

BCLC belooft een meer optimale data-overdracht, transparant en razendsnel. Een enorme efficiëntieslag ten opzichte van het traditionele banksysteem. Dit geldt voor bancaire handelingen als kredietbrieven schrijven, betaalorders en afleveringscertificaten. Ook is het mogelijk kopers in contact te brengen met andere banken op het netwerk om bancaire handelingen te verrichten.

Tijd en kosten besparen

BCLC verandert de manier waarop banken data uitwisselen in een elektronisch format, waardoor grote tijdwinst wordt geboekt en lagere transactiekosten worden gemaakt. Het netwerk maakt het mogelijk voor kopers en verkopers om de volledige kredietgeschiedenis te volgen, zodat de mogelijkheid tot fraude en systeemfouten uiteindelijk kan worden uitgesloten. De bankensector ziet dit als een grote stap voorwaarts in gebruikerservaring en banktransacties.

De lancering volgt op de visie van CITIC president Sun De-Shun om een netwerk tussen Chinese banken op te zetten en blockchain-technologie te implementeren in het bankwezen. CITIC werkt samen met Minsheng Bank om deze primeur mogelijk te maken.

Na het succes van de lancering geeft CITIC bank aan dat het hard zal blijven werken aan de verbetering en uitbreiding van de aangeboden services op het blockchain-systeem. Meer applicaties zitten in de pijplijn. Meer onderzoek en tests zijn noodzakelijk om de technologie volledig tot wasdom te laten komen.

Laat ons weten wat je vindt!