De reden waarom ook cryptomunt Ripple omhoog schiet

De altcoins blijven achter klonk het de afgelopen weken vaak, terwijl bitcoin maar bleef stijgen. De laatste paar dagen is er echter goed nieuws uit de altcoin-hoek. Monero en nu ook Ripple maken een forse groei door. 

De prijs van XRP, de munt van het Ripple-netwerk, is de afgelopen 24 uur met meer dan 40 procent gestegen. Ripple profiteert zo van een aanhoudende periode van verhoogd volume op de cryptomarkten.

Uit data van CoinMarketCap blijkt dat XRP over de toonbank gaat voor een prijs van tussen de 23 en 24 dollarcent. Veel van het handelsvolume, meer dan een miljard sinds gisteren, heeft plaatsgevonden op beurzen die handel met de Koreaanse won aanbieden. 

Bithumb is verantwoordelijk voor 4 procent van de wereldwijde handelsactiviteit, gevolgd door Coinone en Korbit. Deze beurzen zijn goed voor 70 procent van het totale XRP-volume van de afgelopen 24 uur. 

De prijs van XRP ligt overigens nog steeds onder het record van mei, toen de cryptomunt meer dan 33 dollarcent waard was. Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur is wel het hoogste dat XRP op een dag heeft meegemaakt. 

Ondertussen is bitcoin weer iets gezakt naar 4.113 dollar en staat bitcoin cash op dinsdagavond op 659 dollar. 

Ripple is een transactieprotocol dat werkt met blockchain-technologie. Het biedt banken de mogelijkheid om internationale geldtransacties goedkoper en veiliger uit te voeren. 

Laat ons weten wat je vindt!