“Regelgeving is alleen maar goed voor de prijs van Bitcoin”

Sommige cryptobeleggers vrezen wet- en regelgeving, maar dat is nergens voor nodig vindt cryptohandelaar Ran Neu-Ner van OneChain Capital. Tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC zegt hij dat regelgeving door toezichthouders er alleen maar toe zal leiden dat er meer mensen in Bitcoin stappen en er dus meer geld de markt instroomt.

Neu-Ner is dan ook voorstander van meer wet- en regelgeving, al verwacht hij niet dat dit makkelijk zal gaan. De investeerder hoopt dat wanpraktijken zo worden aangepakt en de fraude afneemt. “Met zoveel fraudeurs blijft er een gebrek aan vertrouwen in de markt. Als we van crypto’s een echte belegging maken met grote instellingen daarachter, dan zal het veel moeilijker worden om te frauderen. Maar eerst moet er regelgeving komen om het speelveld te bepalen,” aldus de trader.

Er worden al stappen gezet in die richting. Zo maakte de Amerikaanse justitie deze week bekend een onderzoek te starten om prijsmanipulatie te achterhalen. Neu-Ner stelt dat een kleine, ongereguleerde markt met weinig spelers het wel heel eenvoudig maakt om te frauderen. Er is bovendien nog weinig kennis van de markt, waardoor toezichthouders geen idee hebben waar ze moeten beginnen.

Laat ons weten wat je vindt!