Rusland krijgt eerste wettige cryptomunt. Voor het volgen van vlees

De Russische republiek Tatarstan heeft een cryptovaluta geïntroduceerd voor het volgen en controleren van rundvlees.

ITcoin dat donderdag wordt gelanceerd is Ruslands eerste wettige cryptomunt. De munt moet processen in de lokale vleesverwerkende industrie verbeteren door gebruik van blockchain-technologie.

“De lage volatiliteit maakt ITcoin geschikt voor transacties, waarbij in feite koopwaar wordt uitgeruild terwijl alle deelnemers volledig zijn beschermd,” vertelt bedenker van de digitale munt, Denis Ryndin, tegen lokale nieuwssite Biznes Online.

Behalve als ruilmiddel wil Ryndin blockchain ook inzetten om kuddes vee van een microchip te voorzien en hun gezondheid online te volgen. “Met een QR-code is het mogelijk om meer te weten te komen over de geschiedenis van een stuk vlees. De transparantie van het hele proces geeft investeerders bovendien meer vertrouwen in de agrarische sector.”

De Russische centrale bank is van plan om zijn eigen cryptomunt te lanceren, maar wil volgend jaar tevens de hele cryptomarkt reguleren. Ook consumenten zijn geïnteresseerd. Bij de Burger King-vestigingen in Moskou kan met bitcoins worden betaald en er zijn plannen voor uitbreiding.

Laat ons weten wat je vindt!