Russisch ministerie van Financiën: “Gereguleerde crypto” kan naar de beurs

Cryptomunten kunnen legaal verhandeld worden op de beurzen, zegt Alexey Moiseev, hoofd van het Russische ministerie van Financiën.

Hij zei dit tegen journalisten na een Russische federale raadsvergadering. Wel benadrukte hij dat correcte regulering essentieel is. “Theoretisch kan het, ja, indien er passende wetgeving is,” aldus Moiseev.

De opmerkingen zorgen voor een boost van de Russische cryptomarkt, die zich in slakkentempo ontwikkelde vanwege de trage reactie van wetgevers op bitcoin en andere cryptocoins.

Eind 2016 werd de situatie eindelijk beter toen topbankiers en politici aangaven binnen twee jaar regulering te willen in plaats van het gevreesde verbod op de handel in bitcoin en ethereum.

Moiseev zei eerder al dat de staat de virtuele munt zou behandelen als bezit en niet als valuta. “Daarnaast is het reguleringsproces erop gericht om een financieel instrument te ontwikkelen dat gebruikersrechten beschermt en witwasserij en de financiering van terreur tegengaat.”

Nadeel van de Russische reguleringsplannen is dat wetgevers proberen om transacties te volgen op dezelfde manier als interbancaire betalingen.

Laat ons weten wat je vindt!