‘s Werelds grootste accountantskantoren werken samen aan crypto-auditsysteem

Deloitte, Ernst & Young, KPMG and PwC gaan samen met 20 Taiwanese banken blockchain-technologie toepassen voor hun fiscale audits. De ‘grote vier’ beginnen met een pilot.

Ze gaan samen met een consortium van de belangrijkste Taiwanese banken een blockchain-oplossing testen voor de audit van interim financiële rapporten van bedrijven. Op dit moment is er nog een auditor die handmatig audit-bewijs van de transacties van bedrijven met derde partijen moet verkrijgen en verifiëren. Blockchain-technologie zou dit proces kunnen automatiseren. Wat nu nog gemiddeld twee weken duurt zou dan in een dag kunnen. Volgend jaar moet het systeem getest worden bij 1.400 bedrijven in China, zo is de planning.

Dit voorjaar schreef Deloitte al dat bedrijven die niet overwegen om blockchainsystemen te integreren het risico lopen om achterop te raken. Het grote accountantskantoor voorspelde dat het de ‘standaard technologie zou worden binnen de financiële, automatisering- en consumentenindustrie.’

Ook PwC is met blockchain bezig. Het bedrijf kwam twee weken geleden nog met een rapport waarin het schreef dat de Initial Coin Offerings (ICO’s) in 2018 sterk groeiden met een volume dat nu al twee keer zo hoog is dan in heel 2017.

Laat ons weten wat je vindt!