SegWit2x gaat niet door: koers Bitcoin omhoog

Gisteravond kwam er onverwacht nieuws over de ‘hard fork’ van Bitcoin, die gepland stond voor 12 november. Zonder opgaaf van reden werd SegWit2x gecanceld. Het deed de koers goed.

Woensdagavond ging de prijs even naar meer dan 7.800 dollar om vanmiddag terug te vallen naar bijna 7.200. Maar dat is niets vergeleken met de heftige koersschommelingen of zelfs crash die werd verwacht na de eventuele ‘hard fork’.

Te weinig steun voor SegWit2x

De afsplitsing binnen Bitcoin die mogelijk halverwege deze maand zou plaatsvinden, zorgde voor veel onrust. SegWit2x zou een belangrijk issue van de cryptomunt, namelijk de snelheid van de verwerking van transacties, fors moeten verbeteren. Maar het lukte de ontwikkelaars naar eigen zeggen niet om genoeg steun te krijgen in de cryptowereld.

In een verklaring schrijven ze: “Ons doel is altijd geweest om een soepele upgrade van Bitcoin te bewerkstelligen. Hoewel we er sterk van overtuigd zijn dat het formaat van de blocks groter moet, vinden we het nog belangrijker om de community bij elkaar te houden. Helaas is het duidelijk dat we op dit moment onvoldoende consensus hebben bereikt voor een makkelijke upgrade. Als we door zouden gaan op de huidige manier zou dat een splitsing binnen de community kunnen betekenen en een tegenslag voor de groei van Bitcoin. Dat is nooit het doel geweest van SegWit2x.”

Het ontbreken van ‘replay-protectie’, een mechanisme dat moest voorkomen dat coins in beide chains konden worden uitgegeven, leidde tot veel kritiek, waardoor uiteindelijk zelfs grote voorstanders zich uitspraken tegen SegWit2x.

Laat ons weten wat je vindt!