Steeds meer experts zijn ervan overtuigd dat bitcoin de bodem heeft bereikt

De bekende analist Tom Lee denkt dat bitcoin niet door de grens van 6.000 dollar gaat zakken. Net als andere gerenommeerde experts meent hij dat de bodem is bereikt. Reden is dat op dat prijsniveau miners precies geen winst meer maken.

“6.000 dollar is een prijsniveau dat belangrijker is dan we ons realiseerden. Eerder dit jaar wezen we erop dat 6.000 dollar intact zou blijven omdat miners op dat niveau breakeven draaien. Het feit dat Bitcoin daarboven blijft, is zeer goed nieuws. Ik denk dat er katalysatoren zullen komen voor het einde van dit jaar die ondanks de dalingen het tij gaan keren,” aldus Lee.

De analist doelt op twee belangrijke factoren: een sterkere infrastructuur voor de markt van cryptobeurzen en de angst bij institutionele investeerders om de boot te missen. Andere grote investeerders zijn het met hem eens. De afgelopen maanden had de markt kunnen ontploffen. Dat gebeurde niet, omdat de infrastructuur nog te beperkt was om op grote schaal aantrekkelijk te zijn. Juist op dat vlak zijn in 2018 grote stappen gezet. De drempel wordt daardoor veel lager om de markt te betreden.

Waar de koers op 31 december precies zal staan, blijft speculeren. Normaal gesproken, maakt bitcoin een flinke eindejaarsspurt, maar of de targets van 20.000 dollar of meer worden gehaald, is zeer de vraag.

Laat ons weten wat je vindt!