Steve Bannon weet het zeker: crypto gaat banken omver blazen

Steve Bannon, de extreemrechtse voormalige topadviseur van Donald Trump, heeft alle vertrouwen in Bitcoin. De ietwat enge strateeg wil zelfs een eigen cryptotoken uitbrengen.

Bannon is alweer een tijdje weg uit het Witte Huis en is weer verbonden aan het extreemrechtse blog Breitbart. En hij is dus met crypto bezig. Dat meldt althans The New York Times. Behalve dat hij met een eigen token wil komen heeft hij ook ”een aardig belang in Bitcoin”, zoals hij het zelf omschrijft.

Bannon komt met eigen cryptomunt

Die eigen cryptovaluta noemt hij gekscherend de ‘deplorable-munt’. Het is een verwijzing naar Hillary Clinton’s beschrijving van Trump-aanhangers als “een groep deplorables.” Met de munt van Bannon kan de achterban van Trump zich afzetten tegen de bancaire elite, zo zei de extreme conservatief tijdens een bijeenkomst op de universiteit van Harvard eerder dit jaar. Bannon is ervan overtuigd dat cryptocurrencies de hele bankensector omver gaan werpen. De bankiers zullen in hun hemd worden gezet, als straks alle Amerikanen overstappen op cryptovaluta in plaats van dollars, is de gedachte van Bannon.

Volgens The New York Times heeft de rechtse adviseur al gesprekken gevoerd met hedgefunds en grote cryptobeleggers. Hij sprak voornamelijk met hen over het opstarten van een ICO via zijn investeringsbedrijf, Bannon & Company.

Laat ons weten wat je vindt!