Steve Wozniak: Ethereum wordt het nieuwe Apple

De tech-mastodont Steve Wozniak heeft gezegd dat hij denkt dat Ethereum het nieuwe Apple kan worden. De mede-oprichter van de techgigant gelooft heilig in de kracht van het platform.

Wozniak deed zijn bullish voorspelling tegen 5.000 mensen op de WeAreDevelopers-conferentie in Wenen, zo schrijft Forbes. “Ethereum spreekt me aan, omdat je er daadwerkelijk dingen mee kunt doen en omdat het een platform is,” zei hij. Hij voegde daaraan toe dat het op de lange termijn net zo invloedrijk kan worden als Apple.

Op dit moment heeft Apple een marktwaarde van 921 miljard dollar. Daarmee is het ongeveer 2,5 keer zo groot als de hele cryptomarkt. Ethereum is 68 miljard dollar waard.

Wozniak houdt van Bitcoin

Het is algemeen bekend dat Wozniak een fan is van Bitcoin en andere cryptovaluta. In het verleden prees hij Bitcoin al vanwege zijn bruikbaarheid als waarde-opslag. Hij noemt het beter dan goud. “Er wordt meer en meer goud gedolven. Mogelijk is er een eindige hoeveelheid goud in de wereld, maar bij Bitcoin is dat mathematisch vastgelegd en gereguleerd. Niemand kan wiskunde veranderen.”

Hoe bullish hij ook lijkt, Wozniak beweert wel al zijn crypto te hebben verkocht nadat hij er achter kwam dat hij te veel tijd besteedde aan het volgen van de koersen. Hij zou nog maar één Bitcoin en twee Ether bezitten, enkel om te experimenteren met de technologie.


Wil je meer weten over de aanschaf van Bitcoin, lees er dan over op onze pagina ‘Alles wat je moet weten over Bitcoin kopen’.


Wil je direct Bitcoin kopen? Dat kan al vanaf 1 euro bij de uiterst betrouwbare Nederlandse aanbieder Bitvavo.

Afbeeldingsresultaat voor bitvavo logo

 

Laat ons weten wat je vindt!